Ołtarz Día de los Muertos w restauracji meksykańskiej Mustachos Kraków z tradycyjnymi nagietkami i dekoracjami

Día de los Muertos w Krakowie. Tradycja Święta Zmarłych

W Meksyku Święto Zmarłych, czyli Día de los Muertos, jest czasem radosnej celebracji życia i pamięci. To wyjątkowe święto, łączące prekolumbijskie tradycje z katolickimi wpływami, znalazło swoje miejsce również w sercu Krakowa, gdzie restauracja Mustachos wprowadza gości w magiczny świat tej fascynującej tradycji. Día de los Muertos, obchodzone 1 i 2 listopada, ma swoje korzenie...

Kolorowy stół z tradycyjnymi daniami kuchni meksykańskiej, w tym tacos, guacamole, enchiladas i mole, ozdobiony świeżymi składnikami i przyprawami.

Kuchnia meksykańska: Smak tradycji wpisany na listę UNESCO

Czy wiesz, że jedzenie meksykańskie to nie tylko pyszne dania, ale także część światowego dziedzictwa kulturowego? W 2010 roku tradycyjna kuchnia meksykańska została wpisana na listę niematerialnego dziedzictwa kulturowego UNESCO. To wyjątkowe wyróżnienie podkreśla nie tylko bogactwo smaków, ale także głębokie korzenie kulturowe i historyczne, które kryją się za każdym daniem. Kuchnia meksykańska – więcej...

Scroll to top